DOBROGEA

New
Sale
DOBROGEA
DOBROGEA
DOBROGEA
DOBROGEA

DOBROGEA

1445 lei /sac
1437 lei /sac
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Descriere

DOBROGEA

Categoria biologică: Pre-Bază

• Potential ridicat de productie

• Rezistenta la seceta

• Regenerare rapida

Soiul DOBROGEA se face remarcat printr-o rezistență mare la seceta si la cădere. Rezistență maximă la secetă în anul 1 diminuează riscurile fermierilor la înființarea unei culturi de lucernă în anii secetoși, cînd lipsa apei poate fi un factor determinant pentru reușita acesteia. 

Însușirile biologice în anul al doilea al soiului DOBROGEA îl face remarcat și din punct de vedere al capacității de regenerare, dar și al celorlalte însușiri biologice, aspecte care în final se reflectăîin sporurile superioare de producție.

Acest soi nou creat este rodul colaborării dintre Patru Agro şi USAMV București – Departamentul Științele Plantelor. Testările au urmărit productivitatea soiului dar şi alte însuşiri extrem de importante precum capacitatea de regenerare, rezistenţa la secetă, rezistenţa la cădere şi rezistenţa la boli. Rezultatele pozitive obţinute in câmpurile de testare certifică calităţile superioare ale soiului.

În paralel cu testările realizate de ISTIS s-au evaluat performanţele soiului DOBROGEA  în culturi comparative  situate în zona de sud, în judeţul Teleorman într-o fermă cu tradiţie în cultivarea lucernei. Suprafaţa cultivată cu soiul DOBROGEA este de 20 ha. Rezultatele obţinute  au arătat productivitatea ridicată a acestuia în ceea ce priveşte cantitatea de substanţă uscată obţinută.

Unitatea de semănat: 10 kg

Caracteristici
Specificații principale
Producator
Patru Agro (Romania)